top of page
Absent
Üç Aylık Avangart Kültür ve Sanat Dergisi

ISBN: 978-605-836-6527

Yayın Tarihi: İlkbahar 2016

Yayın Türü: Yerel Süreli Yayın

Sayfa Sayısı: 85

Dili: Türkçe

Sayı: 03

Artshop Yayıncılık tarafından üç aylık periyotlarda yayımlanan ve kapak tasarımını Ayşegül İzer’in yaptığı Avangart Kültür ve Sanat Dergisi Absent’in İlkbahar 2016 (Mart-Nisan-Mayıs) tarihli 3. sayısı çıktı!

 

Bu sayının konusu olan “Babil Kulesi” dosyasında Volkan Hacıoğlu’nun “Bir Şiir Olarak Babil Kulesi,” Pelin Batu’nun “Babil İnerken,” Simge Özer’in “Babil Kulesi mi, Babil Kitaplığı mı?” Nükhet Eren’in “Büyük Kiros’un Silindiri,” Aysel Karaca’nın “Etemenanki ya da Cam Kent,” Ekrem Kahraman’ın “Babil: Tanrıların Kutsal Buyruklarından İnsanların Uygar Yasalarına,” Koray Feyiz’in “Marksist Nostalji ve Metafizik Ekseninde Fernando Pessoa Şiirinin 2000’li Yıllar Türk Şiirine Etkisi ile İlgili Babil Kulesi Efsanesi,” Neşe Yaşın’ın “Taner Baybars’ın Babil Kulesi” adlı yazıları yer alıyor.

 

Portreler bölümünde, Ingeborg Bachmann, Mehmet Akif Ertaş’ın “Birikimlerini Yansıttığı Aynasını Tuzla Buz Eden Lirik Bir Sezgi İşçisi: Ingeborg Bachmann,” başlıklı deneme-inceleme yazısının yanısıra Bachmann’ın “Ağır Yük,” başlıklı şiirinin Danyal Nacarlı tarafından Almancadan yapılan çevirisiyle anılıyor.

 

Bu sayıda yayımlanan şiirler; Tarık Günersel’in “Yeni Babil Kulesi,” Hüseyin Alemdar’ın “Şiirkanı, Resim ve Diyalektik,” Emine Erbaş’ın “Soğukta Öğleden Sonra Aşk,” Ayten Mutlu’nun “Unut Gitsin,” Sadık Yaşar’ın “Midyecinin Hakikati,” Mazlum Çetinkaya’nın “Aşkların Ömrü,” İsa Alper Alp’in “Delinin Dilemması,” Burak Abatay’ın “Soluk,” Barış Erdoğan’ın “Şu’arayız,” Cengiz Orhan’ın “Bir Meşale Doğurdun,” İnan Ulaş Aslanboğan’ın “Yeniden Çiçek,” Erdi Tokgöz’ün “Netice” ve Neslihan Su’nun “Yeraltında Gülme Krizi” başlıklarını taşıyor.

 

Çeviri şiirler bölümünde ise Lyubomir Levçev’in “Cehennem Makinesi” ve “Gözyaşı Yoksa” başlıklı şiirlerini Kadriye Cesur Bulgarcadan, Mongane Wally Serote’nin “Tarih Yurdumuzun Adresidir,” başlıklı şiirini İlyas Tunç İngilizceden, Nina Buckless’in “Bugün Öldü Bizi Seven Biri,” başlıklı şiirini Volkan Hacıoğlu İngilizceden çevirdiler.

 

Bu sayının öyküleri; Elçin Sevgi Suçin’in “Islıklaşmadı Sesin,” Mehmet Doğan Karakuş’un “Diyar,” Bahar Yaka’nın “Büyükanne,” Bülent Buyruk’un “Birilerinin Hikâyesi” imzalarına ait. Oğuz Özdem “Yoksa Şiir Düzyazının İçinde mi?” Nezihe Altuğ “Varsın Ölüm Beklesin Bizi,” Filiz Elasu “Harflerin Tarifsiz Kederi,” Fügen Kıvılcımer “Leyla Şahin’den Cemal Süreya’da Dağlarca,” başlıklı yazılarıyla yer alıyorlar. Karikatür köşesinde ise Hüseyin Aslan imzası var.

bottom of page